Hej! Här är lite om mig själv.

Jag tycker det är minst lika roligt att hjälpa andra att lyckas.
 

Jag är uppvuxen i Irsta utanför Västerås. Gick på universitet i Örebro, Coventry och Rotterdam, fick en magisterexamen i Data & Systemvetenskap och gav diplomet till mamma. Sedan startade jag älgsafari i Skinnskatteberg. Där bodde jag i 10 år. Sedan 2014 bor jag med min familj i Sundborn i Dalarna.

>> Läs hela berättelsen om hur jag började med älgsafari.

 
 
Photo_Jan_Nordstrom_Beaver_boat_3.jpg

driver WildSweden & guidar

Sedan 2003 driver jag WildSweden, ett litet turismföretag som blivit erkänt internationellt och blivit tilldelad flera fina utmärkelser. Jag startade även Kolarbyn Ecolodge som jag drev i sex år.

WildSweden har tagit emot resenärer från fler än 75 länder som kommit för att uppleva Sveriges natur, oftast med fokus på vilda djur. På somrarna är fokus på viltskådning. Älgar, vargar, bävrar och björnar. På vintern ordnar vi norrskensresor till Jokkmokk.

Jag har mer än 15 års erfarenhet av att skapa och sälja upplevelser, både via egen hemsida, digitala kanaler och tillsammans med internationella researrangörer.

Jag guidar fortfarande en hel del turer.

>> Mer om WildSweden

föreläsning.jpg

Föreläsningar & rådgivning

Jag är ofta anlitad som föreläsare och rådgivare inom naturturism.

Under de senaste tio åren har jag varit anlitad i alla regioner i Sverige, från VisitSkåne i söder till SwedishLapland i norr.


utmärkelser

 
stora-turismpriset.jpg

Vinnare av Stora Turismpriset som Årets Turismföretag i Sverige 2015.

Motivering: ”Vinnaren är ett föredöme för svensk turismutveckling genom att visa vägen för hur man med små resurser kan samproducera och paketera kunskapsintensiva naturupplevelser. Företaget har nått en hög internationaliseringsgrad med framgångsrika metoder för export. Wild Sweden bedriver ekoturism hela året i stora delar av landet.”

-Fantastiskt att vi vann, det är stort. Det är ju lite som att vinna Melodifestivalen, som Måns Zelmerlöw alltså. Vi är ju ständigt ”on tour” och uppträder i skogen för fans från hela världen som kommer till Sverige bara för att se oss live. Heja naturen, heja naturturismen, säger Marcus Eldh i ett pressmeddelande.

Priset på 100 000 kronor delades ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism den 20 oktober på Skansen i Stockholm.


grand-travel-award-2009.jpg

Vinnare av Grand Travel Award som Årets Ekoturismarrangör i Sverige 2009

Motivering: WildSweden har tillsammans med Skinnskattebergs älgar och Bergslagens vargar satt Västmanland på kartan för en bred publik. Med naturen som bas, en rejäl portion kreativitet, en vilja att ständigt förbättra och massor av entusiasm har Marcus Eldh utvecklat en bukett attraktiva upplevelsearrangemang – helt enkelt svensk ekoturism när den är som bäst!

Det är Naturturismföretagarna som tillsammans med branschtidningen Travel News årligen utser den arrangör som bäst levandegör svensk ekoturism.


ullbagge.jpg

Vinnare av Ullbaggen i kategorin Årets Landsbygdsprojekt 2010 tillsammans med Henrik Wester för vårt arbete med Ekoturism i praktiken, en lyckad metod för att få fram mer turism på landsbygden.

Motivering: Arrangörerna har skapat ett utbildningskoncept ”Ekoturism i praktiken” som utgår från de deltagande företagarnas förutsättningar och behov. Genom att fokusera på ett konkret och praktiskt innehåll där flera av länets befintliga naturturismentreprenörer engageras och bidrar med sina erfarenheter utvecklas starka nätverk. Det skapas också nya produkter med bas i naturen som går att prissätta. Konceptet har visat sig vara så framgångsrikt att utbildningen redan körs för andra gången i Västmanlands län och utbildningen exporteras nu också till andra län i Sverige.”